top of page
Natalia Iancheeva, Ik spreek Russisch

Natalia Iancheeva, oprichter van Ik spreek Russisch

"Ik ben geboren in een land dat niet meer bestaat: de Sovjet-Unie. In wat destijds deelrepubliek Moldavië was, nu een zelfstandig land, in de hoofdstad Chișinău.

Na het voltooien van een studie Business Management kwam ik in 1998 naar Amsterdam.  Na 1 jaar Nederlands gestudeerd begon ik aan de studie Slavische Talen & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Gelijktijdig volgde ik de lerarenopleiding aan het ILO.

Na cum laude te zijn afgestudeerd aan beide studies begon ik als bevoegd docent Russische Taal & Cultuur aan de UvA, en tegelijkertijd met het zelf organiseren van workshops voor het bedrijfsleven en cursussen Russisch voor particulieren. Tevens verrichtte ik diverse tolkwerkzaamheden.

 

Ondertussen schreef ik mee aan een leergang voor tweetalige kinderen van (deels) Russische afkomst, met als subtitel Russisch voor kleine polder-Russen'.

Deel 1 Приключения в городе Грамотеев en deel 2 В путешествие с грамматикой zijn te bestellen bij uitgeverij Pegasus.

Inmiddels geef ik meer dan 15 jaar les en zijn er honderden studenten bij mij afgestudeerd. En hebben evenzovele cursisten bij mij cursussen gevolgd. Ik hoop dat er nog velen zullen volgen!"

Over de lessen

De lessen vinden plaats in kleine groepen cursisten van hetzelfde niveau, op een gezellige locatie in hartje Amsterdam, en worden gegeven door ervaren docenten. Het voordeel van de kleinschaligheid is dat je elkaar leert kennen, maar ook dat je meer tijd en aandacht van de docent kunt krijgen. Zo is er meer ruimte voor individuele begeleiding, en ontstaat er een meer informele sfeer.

De Russische taal is een uitdagende taal om te leren. Maar met de juiste aanpak kan je vrij snel leren lezen en eenvoudige gesprekken voeren over alledaagse onderwerpen. Handig als je een keer naar Rusland gaat! De beginnerscursussen zijn gericht op praktische kennis, waar communicatie centraal staat. En het Cyrillische alfabet is echt veel makkelijker dan de meesten verwachten.

De rijke Russische cultuur is een belangrijk onderdeel van de lessen: Russische omgangsvormen, tradities en gewoontes, maar ook literatuur, muziek en film komen aan bod. Daar hoort een gezamenlijke (Russische) Kerstviering ook bij. En, als het zo uitkomt, een bezoek aan bijvoorbeeld een Russische theatervoorstelling of tentoonstelling.

In de lessen wordt gebruikt gemaakt van Russische media, YouTube, films en muziek. En om echt te leren spreken komen allerlei interactieve leertechnieken voorbij.

Later, bij de cursussen voor gevorderden, gaan we dieper in op grammatica en woordenschat, en worden de conversaties van een hoger taalniveau. Door de opeenvolgende cursussen kan je stapsgewijs doorstromen naar een steeds hoger lesniveau.

Vanaf dit jaar breiden we ons aanbod met de groepscursussen Nederlands (NT2)

Over ons

Onze docenten

Natalia Iancheeva, Ik spreek Russisch, cursus Russisch leren Amsterdam, Russische taal, workshop, les, prive, groepsles, beginner, beginners, gevorderd, gevorderden, tolk, vertaler

Natalia Iancheeva

 

Docent en tolk Russisch.

Oprichter en eigenares van taalinstituut Ik Spreek Russisch (sinds 2007).

MA Russische Taal & Literatuur Universiteit van Amsterdam.

MA Teaching & Didactics Instituut Leraren Opleiding (ILO). 

lana.jpg

Lana Arkema

Docent Russisch en Nederlands als tweede taal.

BA Slavische Talen en Culturen (Russisch), Universiteit van Amsterdam

MA Russian as a Second Language
National Research University Higher School of Economics, Moskou

Natalia Iancheeva, Ik spreek Russisch, cursus Russisch leren Amsterdam, Russische taal, workshop, les, prive, groepsles, beginner, beginners, gevorderd, gevorderden, tolk, vertaler

Varvara Nazarova

Docent, vertaler en Beëdigd Tolk Russisch.

Bachelor of Communication Tolk Russisch, Hogeschool voor Tolken en Vertalen (ITV).

Russische Taal-en Letterkunde, specialisatie Lerarenopleiding Russisch, Staatsuniversiteit van Moskou (MGU). 

MA Engelse Taal en Cultuur, Universiteit van Amsterdam (UvA)

bottom of page